de magie van kleur

Lousanne Schuuring werkt op solistische wijze. De thematische gevarieerdheid biedt een kijkje in de magische wereld van kleur. Zij maakt steeds ander werk. Dat is spannend en onderstreept haar behoefte aan een blijvende zoektocht naar vernieuwing in haar werk.

Tijdens haar studie kreeg zij ook schilderles. Het fascinerende gevoel dat werd opgeroepen heeft haar nooit meer losgelaten. Een wonderbaarlijke kracht die ons een vluchtige blik in het oneindige biedt. Kleur is vibratie, kleur glinstert en dringt zich door de oppervlakten van haar glasobjecten en schilderijen heen.

De kleuren van glas zijn net als het materiaal magisch en spelen met licht. Glas is onweerstaanbaar mooi en van grote duurzaamheid. Het is een vloeistof dat zich onbeweeglijk manifesteert. Glasfusing is een van de technieken die zij onder andere toepast in haar kleurrijke werk.

Zij werkt associatief, waarbij kleur een essentieel onderdeel van haar werk is. Fotografische details van glasobjecten worden gebruikt om schilderijen te maken. De mysterieuze wereld om haar heen maar ook heel gewone onderwerpen kom je tegen in haar kunst.

Het kleurrijke lijnenspel en de schilderachtige elementen vormen samen een uniek object of schilderij. Vorm en kleur zijn samengevoegd vanuit de vloeibare vorm naar de vaste vorm; dit is een fantastische beleving. Kleur: een universele taal die iedereen begrijpt.